Shanghai

 

281105_ShanghaiShanghai is qua inwoners de grootste stad van de Volksrepubliek China en de stad heeft op dit moment naar schatting zo’n 23 miljoen inwoners. Shanghai is bovendien het grootste commerciële en financiële centrum van China en het is op het wereldtoneel ook een belangrijk commercieel en financieel centrum.

Shanghai kent veel migranten en volgens de laatste volkstelling bestaat ongeveer 40 procent van de bevolking uit migranten. Het merendeel van deze migranten komt uit landelijke gebieden in naburige provincies. Eenmaal in Shanghai vestigt de meerderheid zich in stedelijke gebieden en zo’n 90 procent van de bevolking van Shanghai woont in stedelijke gebieden, terwijl zo’n 10 procent van de inwoners in landelijke gebieden woont.

Wie naar Shanghai gaat voor een zakenreis of vakantie zal direct opvallen dat Shanghai een erg moderne stad is die vooral uit wolkenkrabbers en flats bestaat. Er is relatief weinig cultuur aanwezig in vergelijking met steden als Beijing en de stad lijkt soms een grote bouwput. Zowel in het centrum als de buitenwijken lijkt het alsof de ene nieuwe wolkenkrabber na de andere uit de grond wordt gestampt.

Shanghai beschikt verder over twee luchthavens waarvan Pudong International Airport de grootste is, uitstekend openbaar vervoer met een enorm metro- en busnetwerk en relatief goedkope taxi’s en Shanghai is sinds 2005 ook de grootste haven ter wereld.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.