São Paulo

 

(D) Sao Paulo_tcm530-378279

São Paulo is de grootste stad van Zuid-Amerika en de stad is met bijna 11,5 miljoen inwoners en een oppervlakte van ruim 1500 vierkante kilometer op wereldniveau ook een van de grootste steden. São Paulo ligt in het zuidoosten van Brazilië en het is het financiële en culturele hart van het land. Het is een moderne stad met een relatief oud centrum en daaromheen een enorm aantal moderne wolkenkrabbers.

São Paulo is een stad met zeer druk en enigszins chaotisch verkeer en het is niet de meest toeristische stad van Brazilië. Toch zijn er voor toeristen genoeg bezienswaardigheden. Een goed voorbeeld van een populaire bezienswaardigheid is Ibirapuera Park, het grootste en bekendste park in São Paulo. Het park is geschikt voor wandelingen, een boottocht in een van de vele meren en in het park bevinden zich een museum en planetarium in het museum.

São Paulo heeft een vrij uitgebreid metrosysteem dat elke dag van vroeg in de ochtend tot middernacht kan worden gebruikt. Daarnaast zijn er twee luchthavens in São Paulo gelegen: São Paulo Guarulhos is voornamelijk bestemd voor internationale vluchten, terwijl nationale vluchten voornamelijk worden verwerkt op Congonhas.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.