Rotterdam

 

euromast10Rotterdam is met een oppervlakte van bijna 320 vierkante kilometer en een inwoneraantal van ruim 615.000 inwoners de grootste stad van Zuid-Holland. Landelijk gezien is Rotterdam na Amsterdam de 2e stad van Nederland. Rotterdam is een stad waar veel immigranten wonen en inmiddels is bijna de helft van de bevolking van Rotterdam van allochtone afkomst.

Rotterdam is wereldwijd gezien een vrij bekende stad, aangezien een van de grootste havens ter wereld in Rotterdam ligt. De haven van Rotterdam is het grootste haven- en industriecomplex van Europa en het is verreweg de grootste haven van Europa. De haven biedt werkgelegenheid aan zo’n 300.000 mensen, waaronder 100.000 Rotterdammers.

De gemeente Rotterdam heeft 14 stadsdelen of deelgemeenten, namelijk Centrum, Charlois, Delftshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Hoogvliet, Kralingen-Crooswijk, Noord, Overschie, Prins Alexander, Ijsselmonde, Rozenburg en Pernis. De deelgemeenten behoren, anders dan bij Amsterdam, echter niet allemaal tot de stad Rotterdam.

Tot slot staat Rotterdam ook bekend om de in het verleden zeer succesvolle voetbalclub Feyenoord en de stad deelt samen met Den Haag de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Het is na Eindhoven Aiport de grootste regionale luchthaven van Nederland en er worden jaarlijks bijna 1,5 miljoen passagiers vervoerd.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.