New York

 

New York is de grootste stad in de Verenigde Staten met zo’n 9,5 miljoen inwoners en een oppervlakte van bijna 800 vierkante kilometer. Het is globaal gezien een toonaangevende stad die op het gebied van onderwijs, muziek, media en mode erg belangrijk is. De stad heeft bovendien een erg belangrijke rol in de wereldhandel en de financiële markten.

New York bestaat uit vijf stadsdistricten: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Vooral The Bronx en Manhattan zijn wereldwijd erg bekend. The Bronx is een relatief arme buurt en het is de geboorteplaats van muziekstromingen als rap en hiphop. In Manhattan kunnen veel hoofdkantoren van multinationals worden gevonden en daarnaast kan ook Wall Street in Manhattan worden gevonden.

Voor toeristen is er genoeg te zien en te beleven in New York. De meest bekende toeristische trekpleister is waarschijnlijk het Vrijheidsbeeld, maar ook het Empire State Building, Wall Street en Ellis Island trekken elk jaar vele bezoekers. New York is bovendien het thuis van Ground Zero, de overblijfselen van de tragische terroristische aanslagen op 11 september 2001.

new_york_iwc_2

 

Tags: , , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.