Londen

 

Londen ligt in het zuidoosten van Engeland en het is de grootste stad en de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Londen is bovendien met 7,5 miljoen inwoners de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. Londen is net als New York en Shanghai een globaal financieel centrum dat ook op het gebied van politiek en onderwijs erg belangrijke is.

Londen heeft een oppervlakte van ongeveer 1570 vierkante kilometer en de stad is opgedeeld in 33 deelgemeenten met een eigen bestuur en de deelgemeenten zijn op hun beurt weer opgedeeld in verschillende wijken. De meest bekende deelgemeenten zijn waarschijnlijk de City of London en de City of Westminster. Hier kunnen onder andere London Tower, de Big Ben en het koninklijk paleis worden gevonden.

Londen is een stad met veel cultuur en de stad huisvest zeer veel voorname gebouwen. Enkele voorbeelden zijn de Tower of Londen, Westminster Palace (en de Big Ben), Tower Bridge, Buckingham Palace en Westminster Abbey. Daarnaast zijn er ook zeer veel musea en kunstgalerijen te vinden, waaronder het Natural History Museum, het Science Museum, het Imperial War Museum en de National Gallery.

London-Bus

 

Tags: , , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.