Eindhoven

 

Eindhoven is de grootste stad van Zuid-Nederland en het is de 5e stad van Nederland. Eindhoven ligt in Noord-Brabant en de stad heeft op dit moment zo’n 215.000 inwoners en een oppervlakte van bijna 90 vierkante kilometer. Eindhoven heeft als bijnaam de lichtstad van Nederland, een naam die het dankzij Philips en de luciferindustrie heeft gekregen.

Eindhoven is een stad die vooral dankzij de industrie en annexatie veel is gegroeid. Veel bedrijven en fabrieken hadden rond 1900 meer werknemers nodig en veel arbeiders trokken in die tijd naar Eindhoven. Daarnaast werden de buurgemeenten Woensel, Strijp, Stratum, Tongelre en Gestel in 1920 geannexeerd door Eindhoven. Door het grote succes van onder andere Philips in de daarop volgende jaren bleef Eindhoven een stad waar veel werkgelegenheid was en veel mensen wilden wonen.

De stad Eindhoven is in 7 stadsdelen opgedeeld (Centrum, Woensel-Noord, Woensel-Zuid, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp). Ongeveer de helft van de inwoners van Eindhoven wonen in Woensel, terwijl er slechts 6.000 mensen in het kleine stadsdeel Centrum wonen. In het centrum is wel onder andere het NS-station, de Technische Universiteit Eindhoven, het winkelcentrum en het uitgaansgebied te vinden.

Eindhoven is verder de thuisstad van de voetbalclub PSV en Eindhoven Airport. PSV is een van de meest succesvolle voetbalclubs uit Nederland en de club heeft onder andere eenmaal de Europa Cup 1 weten te winnen. Eindhoven Airport is de grootste regionale luchthaven van Nederland en de luchthaven verwerkt jaarlijks zo’n 3 miljoen passagiers.

Eindhoven

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.