Den Haag

 

denhaagDen Haag is een van de grootste steden van Nederland en de stad staat internationaal bekend als de stad waar het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof zich bevinden. Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam de 3e stad van Nederland. De stad heeft een oppervlakte van bijna 100 vierkante kilometer en er wonen zo’n 505.000 mensen.

Den Haag bestaat uit 8 stadsdelen (Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek). De stadsdelen zijn in 1988 bovendien nog verder onderverdeeld in wijken en buurten. De stadsdelen Centrum en Escamp hebben de meeste inwoners met elk ruim 100.000 inwoners.

Hoewel Den Haag niet de hoofdstad van Nederland is, is het wel het politieke en diplomatieke centrum van Nederland. Den Haag is nationaal namelijk het meest bekend vanwege het feit dat vrijwel alle ambassades en de regering in de stad zijn gehuisvest. Het koninklijk huis verblijft bovendien normaliter in Den Haag.

Tot slot is Den Haag het thuis van voetbalclub ADO Den Haag en de stad deelt de luchthaven Rotterdam The Hague Airport met Rotterdam. ADO Den Haag won in een ver verleden twee keer het landskampioenschap en twee keer de nationale KNVB beker. Rotterdam The Hague Airport is de 2e regionale luchthaven van Nederland waar jaarlijks zo’n 1,5 miljoen passagiers worden vervoerd.

 

Tags: , , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.