Barcelona

 

De meeste mensen die aan Spanje denken, zullen ook direct aan Barcelona denken. Het is de hoofdstad van Catalonië en na Madrid de grootste stad van Spanje. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en de stad heeft in totaal ruim 1,6 miljoen inwoners en een oppervlakte van ruim 100 vierkante kilometer.

Barcelona is een stad die niet gemist mag worden door cultuurliefhebbers. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder verschillende bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan van Antoni Gaudi. Daarnaast is er typisch Spaans eten in overvloed en kent de stad vele feestdagen. Het nachtleven is in Barcelona bovendien ook erg goed en de uitgaansgelegenheden zijn verspreid door de hele stad.

Barcelona heeft op het gebied van sport in de laatste jaren flink van zich doen spreken. Dat komt vooral door de prestaties van voetbalclub FC Barcelona. De club speelt volgens kenners het beste voetbal ter wereld en ze hebben met supertalent Messi alles gewonnen wat er te winnen valt.

messi432947000

 

Tags: , , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.