Amsterdam

 

I-amsterdam

Amsterdam is niet alleen de grootste stad van Nederland, maar het is ook onze hoofdstad. Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland en de stad heeft in totaal een oppervlakte van ruim 219 vierkante kilometer en ruim 800.000 inwoners. Het is het bruisende centrum van Nederland en het is met 180 nationaliteiten de meest internationale stad ter wereld.

Amsterdam heeft internationaal een grote aantrekkingskracht en de stad staat internationaal bekend om zijn tolerantie, de prachtige architectuur, de vele kanalen en panden rond de grachten, de wereldberoemde musea en de historische bezienswaardigheden die in overvloed in de stad te vinden zijn. Daarnaast is Amsterdam een stad die bekend staat om het goede nachtleven, mede door de vele goede dj’s in Nederland, het soepele drugsbeleid en de Wallen.

Amsterdam bestaat uit acht stadsdelen (Centrum, Noord, Oost, Zuidoost, Zuid, West, Nieuw-West, Westpoort) die elk ongeveer 100.000 inwoners hebben. De meeste toeristen zullen vooral in Amsterdam Centraal vertoeven, terwijl voetbalfans waarschijnlijk liever naar Amsterdam Zuidoost gaan en daar de Amsterdam ArenA bezoeken, het voetbalstadion van  Ajax, de meest succesvolle voetbalclub uit Nederland.

Amsterdam is ook het thuis van Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland. Schiphol ontvangt jaarlijks ruim 50 miljoen passagiers en het is tevens een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Schiphol is een zeer populair vliegveld en de luchthaven heeft in het verleden vele prijzen gewonnen. De laatste prijs die gewonnen werd is de prijs voor het beste vliegveld ter wereld in 2012.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.